Detaljene som virkelig har noe å si

Spesielt hvis selskapet eller organisasjonen vanligvis ikke leier leiligheter til ansatte, kan overgangen fra hotellrom være en omstilling. Selvfølgelig vil profesjonelle utleiere, som kjenner bedriftkundenes behov, legge til rette for det aller meste – men det vil likevel finnes fallgruver.

Husk at leiligheten mer er et hjem enn et hotell

Det finnes mange forskjellige kategorier av korttidsleie, og for mange kan en type mellomløsning med noen trekk fra hotellenes verden være riktig:

  • Trådløst nett er en selvfølge i dag, og selv om det er mulig å dele nett fra mobil i en periode vil de fleste ikke vurdere leiligheter uten god tilgang til nett. Det er selvfølgelig viktig for arbeid, men dessuten for at det skal være mulig å slappe av med litt Gaming Club freespins eller de nyeste seriene på noen av strømmetjenestene.
  • Et greit utstyrt kjøkken er viktig for de aller fleste. Hvis man legger opp til å spise alle måltider ute, blir en del av fordelen med å ha en leilighet borte. Samtidig stiller dette også krav til praktiske ting som kjøleskap og rutiner for hvordan innkjøp av mat skal administreres og betales.
  • Renhold er et interessant tema, og varigheten vil ha mye å si for hvordan man løser dette. Hvis det handler om pendling der en ansatt er i leiligheten i løpet av ukedagene, passer det egentlig fint med vaskeservice og nytt sengetøy og håndklær en gang per uke. Hvis den ansatte å andre siden bor i leiligheten i flere måneder, da er det kanskje mer naturlig at det er den ansatte selv som tar seg av vask og renhold.

Pass på å få innspill fra de ansatte

Noen faktorer, som avstand til kontoret, vil være objektivt målbare. Mange andre aspekter er svært individuelle, og det vil definitivt lønne seg å faktisk spørre de ansatte om hva de ønsker fra en leilighet.