Praktiske arbeidsområder er ikke alt – men viktig

I dag er det mange arbeidstakere som nyter godt av en fleksibel arbeidsdag, der det er mulig å jobbe fra forskjellige steder. Samtidig er det nødvendig med menneskelig samhandling, og det er jo derfor det også ofte er behov for midlertidig leie av leiligheter til ansatte som må være et sted i en begrenset periode. Samtidig er det også viktig å huske på at det vil være mange ansatte som vil jobbe et par timer hjemmefra i leiligheten på kvelden, når de likevel er langt unna nære og kjære.

En enkel pult, eller en arbeidsstasjon med docking og skjermer

Hva som er nødvendig i leiligheten vil selvfølgelig være ekstremt avhengig av hvilke oppgaver den ansatte egentlig driver med. Det er ikke alle som kan gjøre spesielt mye fornuftig fra en laptop, selv om man jobber mer enn bare to kvelder i året. I noen stillinger, og det kan gjelde alt fra leger til offshore-arbeidere, så er det egentlig viktigst å hvile seg opp, slik at man er helt skjerpet tilbake på jobb dagen etterpå.

I andre stillinger, der det passer fint å være innom kontoret noen timer på dagen for å så ta noen timer fri før man koder videre gjennom natten, kan det være en skikkelig god investering å få på plass en arbeidsstasjon med docking, flere skjermer og komplett VPN-løsning med tilgang til alle systemer. Spesielt sikkerhet og samkjøring med interne systemer er selvfølgelig noe man bør passe litt ekstra på, men alle store selskaper har gode løsninger for det i dag.

Arbeidsplassen skal ikke helt ta over leiligheten, da er det lett å føle at man er på jobb døgnet rundt, men samtidig bør det legges til rette for å jobbe fleksibelt også når man er innlosjert i en korttidsleie leilighet i en periode. Det vil både arbeidsgiver og arbeidstaker tjene på.