Reisetid koster penger

Det er lett å bli fristet av tilbud om ekstra billige leiepriser på leiligheter litt utenfor sentrum, men er det virkelig økonomisk fornuftig? I forbindelse med korttidsleie av en leilighet til ansatte, er lokasjon enda viktigere enn i andre sammenhenger.

Betalt reisetid eller ikke

Hvorvidt reisetid skal være betalt eller ikke er i noen tilfeller komplisert, og blant annet avhengig av hva som defineres som fast oppmøtested. Likevel er det uansett ingen som setter pris på lengre avstander enn nødvendig. Hvis man legger opp til lang reisevei fra leiligheten til kontoret eller arbeidsplassen, vil man som arbeidsgiver uansett tape på det i form av enten tapt arbeidstid, penger eller motivasjon.

Andre fasiliteter er også viktige

I tillegg til kort reisevei til arbeidsstedet, er det viktig med kort avstand til andre fasiliteter som flyplass eller butikker. Overtid skal selvfølgelig ikke være normen på noen arbeidsplass, men det er enklere for en arbeidstaker å være fleksibel hvis han eller hun vet at det er enkelt å komme seg hjem – og mulig å handle litt mat på veien hjem. Da kan arbeidstakeren faktisk få litt egen tid, og avslapping med Ruby Fortuneonline kasino, selv om arbeidsdagen ble lang.

Hvilke andre fasiliteter som er viktige for en arbeidstaker vil selvfølgelig være svært individuelt, men det er sannsynligvis få som er negative til verken enkel tilgang til friluft og trening eller korte avstander til bykjernen og underholdning. Når man legger opp til at en ansatt skal bo et sted mer eller mindre fast i en periode, er det ekstra viktig å faktisk tenke på balansen mellom arbeid og privatliv.

Husk også på reisetiden mellom flyplass/stasjon og leiligheten, hvis det er relevant i forbindelse med for eksempel ukespendling. Det kan ha mye å si både for tidsbruk og direkte kostnader til billetter eller taxikostnader til og fra leiligheten.